ELEKTRISCHE EPILATIE

 We helpen u af van ongewenste haren

We helpen u af van ongewenste haren

Een veilige en effectieve manier om overbeharing en ongewenste haren definitief te verwijderen. De beharing wordt tot circa 80% minder. De overige haren zijn dunner, lichter van kleur en vallen sneller uit.

Indicaties voor elektrische epilatie zijn overbeharing (hypertrichose of hirsutisme) of cosmetisch storende beharing bij mannen en vrouwen.

Geschikt voor alle kleuren haar

Bij vrouwen gaat het veelal om overbeharing in het gezicht. Maar haren op de benen, billen en in de bikinilijn worden ook vaak als hinderlijk ervaren. Overbeharing kun je laten laseren. Een laserbehandeling bieden we op dit moment nog niet aan. Een elektrische epilatie is echter net zo effectief en veilig. Deze manier van definitief ontharen is geschikt voor alle kleuren haar.

Diathermie-methode

Bij de diathermie-methode voor elektrische epilatie wordt een minuscuul naaldje in het haarzakje gestoken. Via het naaldje wordt stroom afgegeven, waardoor de naald en daarmee de voedingsbodem van de haar, verwarmd wordt. Hierdoor smelten de eiwitten als het ware samen. De voedingsbodem voor de haar wordt vernietigd. De haar groeit, afhankelijk van de groeifase, niet meer terug.

Blend-methode

Een andere vorm van definitief ontharen is de blend-methode. Met deze methode wordt naast het naaldje ook een rubberen plaatje gebruikt met een vochtig doekje eromheen. Dit houdt u in uw hand, waardoor er tijdens de behandeling een stroomkring wordt gevormd. Het naaldje en de stroomkring zorgen ervoor dat er loog in het haarzakje ontstaat. Dit is een basische stof die de eiwitten in het haarzakje oplost. Ook bij de blend-methode komt de haar afhankelijk van de groeifase niet meer terug.

Welke van van deze twee methodes van definitief ontharen voor u het meest geschikt is vertellen wij u graag.

De behandeling

De desbetreffende huid wordt ontsmet. Vervolgens bepalen we de dikte van de haren en kiezen we een naaldtype. Na het instellen van het apparaat steken we het naaldje in het haarzakje. De naald geeft enkele seconden stroom af, wat voor u een beetje warm aanvoelt. Daarna verwijderen we de haar uit het behandelde haarzakje. We behandelen haar voor haar. Na afloop van de behandeling brengen we een warmte doorlatende, herstellende crème aan (Alhydran).

Afhankelijk van het aantal te verwijderen haren zijn er meerdere behandelingen van elektrische epilatie nodig. Veelal worden de behandelingen (deels) vergoed door een aanvullende zorgverzekering. Raadpleegt u hiervoor uw eigen zorgverzekeraar.