MICRO-NEEDLING/NANO-DERMABRASIE

Micro-needling zetten we in wanneer u last heeft van (acne)littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken, huidveroudering en grove poriën. We maken gebruik van de Enterpen. Een techniek waarbij minuscuul kleine naaldjes zeer snel op en neer bewegen.

Micro-needling

Bij Micro-needling maakt de Enterpen op een gecontroleerde en veilige manier microscopisch kleine kanaaltjes in de huid. Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar de kleine herstelbare ‘beschadigingen’ hebben wel een belangrijke functie. Ze stimuleren namelijk het eigen wondgenezingsproces. Hierbij komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) bevorderen. (Zie afbeelding hieronder).

(Acne)littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën worden minder. Uw huid wordt voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur. Bovendien worden de actieve werkstoffen die we tijdens de behandeling gebruiken beter opgenomen.

Micro-Needling kan op bijna alle lichaamsdelen worden toegepast. Dus ook op de billen en bovenbenen voor de behandeling van striae.

Het volledige effect van micro-needling is pas enkele weken tot maanden na de behandeling zichtbaar. Die tijd heeft de huid nodig om collageen en elastine aan te maken.

Nano-dermabrasie

Bij Nano-dermabrasie worden de dode huidcellen verwijderd zonder de huid te beschadigen. De doorbloeding en daarmee de celdeling wordt gestimuleerd.  Ook bij deze methode gebruiken we de Enterpen, maar dan met zogenaamde nano-naaldjes erop. Deze zijn nog kleiner dan de micro-naaldjes, maar ook deze zorgen voor een betere opname van de actieve werkstoffen die we tijdens de behandeling gebruiken.

Nano-dermabrasie is ook geschikt als een flinke opfrisbeurt voor de huid. Na de behandeling voelt uw huid zacht en fris aan. Indicaties voor deze behandeling zijn bijvoorbeeld algemene huidveroudering, een grauwe of ruwe huid, kleine zonbeschadigingen en rest-acne. Soms heeft de huid een korte herstelperiode nodig van maximaal vier uur.

De behandelingen

Allereerst reinigen en inspecteren we uw huid. Vervolgens brengen we een tussenstof aan die voor uw huid geschikt is. Bijvoorbeeld hyaluronzuur of een serum van retinol of vitamine C. Daarna start de micro-nee

dling of nano-dermabrasie.

Als afsluiting van de behandeling maken we de huid indien nodig opnieuw schoon en brengen we herstellende producten aan en een zonnebrand.

Na de behandeling kan uw huid wat rood of gezwollen zijn.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. De periode ertussen varieert van twee tot zes weken. We adviseren u graag over de verschillende behandelmogelijkheden.