OVER MIJ ALS HUIDTHERAPEUT

Hoe ik huidtherapeut werd

Mijn naam is Laura Muskee. Na mijn VWO heb ik vier jaar huidtherapie gestudeerd aan de Hogeschool in Utrecht.

Als huidtherapeut ben ik een HBO-opgeleid paramedicus. Ik werk met veel passie en plezier in mijn eigen huidtherapiepraktijk HuidOp1. Ik vertel u graag iets meer over mezelf, mijn studie en mijn ervaringen. Al heel jong had ik interesse in de huid. Ik vond het fascinerend waarom de ene huid meer puistjes, plekjes of vlekjes had dan de andere. Als puber experimenteerde ik met zalfjes en crèmepjes. Ik wilde weten hoe je van die huidproblemen of oneffenheden af kon komen. Later wilde ik meer weten over de werking en betekenis van ingrediënten in huidproducten. Mijn studie huidtherapie was dus een bewuste keuze.

Minor voeding en arbeidsdermatosen

In mijn derde studiejaar heb ik de minor voeding en arbeidsdermatosen gedaan. Arbeidsdermatosen zijn huidziektes opgelopen door arbeid. De minor was een mooie combinatie met huidtherapie, want voeding kan behoorlijk van invloed zijn op het welbevinden van de huid.

Preventie van atopisch eczeem bij jonge kinderen

Mijn afstudeerscriptie heb ik gewijd aan de preventie van atopisch eczeem bij jonge kinderen. Wat de invloed hierop is als je visolie supplementen tijdens de zwangerschap gebruikt. Een interessante materie waar ik aanstaande moeders graag over vertel en adviseer.

Ervaringen met botox en fillers

Tijdens mijn stages bij verschillende huidtherapieklinieken heb ik praktijkervaring opgedaan en veel geleerd.
Bij dermatoloog David Njoo van David Njoo Skin & Laser Clinics heb ik veel dermatologische huidproblemen (zowel cosmetisch als medisch) voorbij zien komen. Van Dr. Njoo heb ik veel geleerd over multidisciplinaire samenwerkingen. Daarnaast ging er een wereld voor mij open op het gebied van botox, fillers, spatader- en fractionele laserbehandelingen.

Bijscholingen en post HBO’s

Natuurlijk houd ik mij constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in mijn vak en volg ik regelmatig bijscholingen, post HBO’s en bezoek ik congressen. Ik heb bijscholingen gevolgd op het gebied van chemische peelings, schimmels en huidzorg, microneedling, producten/ingrediënten en screening van huidkanker. Ook heb ik de post HBO microneedling gevolgd, waardoor ik op de hoogte ben van de laatste stand van zaken in de wetenschap omtrent deze behandeling.